Nieuws

Nieuwe maatjes gezocht

Als maatje kun je het verschil maken in het leven van een ander. Je helpt mensen om zelfstandig en met gevoel voor eigenwaarde hun financiële zaken op orde te brengen en te houden. Op die manier geef je mensen een nieuwe kans en zorg je ervoor dat de samenleving er socialer uit gaat zien.

                   Ben jij de persoon die wij zoeken? 
                   Wil je meer weten?

Neem dan contact op met onze coördinator via telefoonnummer: 06- 26 36 61 31,

gepubliceerd: 17-01-2020


"Het is heel duur om arm te zijn.”

„Als advocaat in zaken van armoede en schulden leerde ik vooral één ding: Het is heel duur om arm te zijn.” Dit zei Don Ceder, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam zaterdag op de werkconferentie ”Geloven in mensen” in Ede.

Lees hier verder

gepubliceerd: 28-01-2019


SchuldHulpMaatje en Leger des Heils gaan nauwer samenwerken

Meer huishoudens met schulden vroeger bereiken en snel en effectief helpen in nog meer plaatsen in Nederland. Met die ambitie gaan SchuldHulpMaatje  en Leger des Heils nauwer samenwerken.

Op 5 september 2018 ondertekenden voorzitter Joost Schelling namens SchuldHulpMaatje en veldsecretaris Richard de Vree namens het Leger des Heils Kerkgenootschap een nieuwe samenwerkingsverklaring.
 

Lees verder

gepubliceerd: 5-09-2018


Oog voor laaggeletterdheid helpt bij aanpak schulden

Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven raken makkelijk in de schulden. Maar liefst de helft van de mensen met betalingsproblemen is laaggeletterd*. Doordat de leesproblemen vaak onopgemerkt blijven, valt het niet mee om de financiële problemen op te lossen. Zelfs niet met hulp van SchuldHulpMaatje. De begeleiding is immers gericht op zelfredzaamheid: de hulpvrager moet zelf zijn post openmaken en zelf de formulieren voor het aanvragen van toeslagen invullen. Als het maatje niet weet dat de hulpvrager dat niet kan, ontstaat makkelijk de indruk dat hij niet meewerkt. SchuldHulpMaatje heeft daarom samen met Stichting Lezen en Schrijven een gerichte aanpak ontwikkeld om mensen die moeite hebben met lezen en schrijven effectiever te helpen om hun geldzaken weer onder controle te krijgen.

lees verder 

gepubliceerd: 23-08-2018


Nieuwe sponsor voor Opleidingen van Rhenense Maatjes 

       LogoRabo  Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn 

Wij zijn verheugd dat het Coöperatiefonds ons voor de komende 3 jaar wil ondersteunen door een financiële bijdrage in de opleidingskosten.
Opleidingen zijn voor ons essentieel omdat wij alleen werken met gecertificeerde Maatjes om de kwaliteit van ons werk te waarborgen. Elk Maatje start daarom met een driedaagse training en wordt vervolgens elk jaar getoetst op actuele thema's om de kennis up-to-date te houden.

   

 

gepubliceerd: 30-04-2018


Staatssecretaris bezoekt SchuldHulpMaatje in Leiden

Vandaag doet Tamara van Ark, de nieuwe Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, haar bezoek aan Leiden. Zij zal rond 15:30 uur aankomen bij SchuldHulpMaatje Leiden e.o, ondergebracht in de Stichting Voor Elkaar Leiden. Binnen het nieuwe regeerakkoord ligt de focus op de participatiemaatschappij en aanpak bij schulden. SchuldHulpMaatje Nederland geeft Tamara van Ark een kijkje achter de schermen van het werk in meer dan 100 gemeenten met ruim 2.000 maatjes .
  lees hier verder

gepubliceerd: 30-11-2017


Nieuwe Maatjes ontvangen opleidingscertificaat

Wij hebben een nieuwe groep vrijwilligers die de training van de landelijke vereniging met succes hebben afgerond en zich dus "gecertificeerd SchuldHulp Maatje" mogen noemen.

Jolanda de Heer, wethouder van de gemeente Rhenen, heeft in het Huis van de Gemeente Rhenen de certificaten uitgereikt.

Voor een foto van de nieuwe maatjes klik hier.

gepubliceerd: 31-08-2017


‘Met dank aan het Nationaal Kinderhulp Fonds'

 

Soms is het mooi om als maatje wat extra's te kunnen doen voor een client.

Zo werd een van onze maatjes geconfronteerd met een casus waarbij studieboeken en laptops nodig waren zodat twee kinderen ( twintigers) een vervolg studie op konden pakken. Tot onze verrassing werd hierop supersnel gereageerd en kwam binnen een week goedkeuring van de aanvraag ! 

Ook iets benodigd voor een kind? vraag het eens na bij www.kinderhulp.nl wat er mogelijk is.

 

gepubliceerd: 31-08-2017


‘Door zijn hulpvraag bleek dat meer vluchtelingen kampen met schulden

 

“Door zijn hulpvraag kwamen we erachter dat hij niet de enige is die kampt met schulden. Door de cultuurverschillen komt dit probleem bij meer vluchtelingen voor. Deze man is de eerste cliënt van SchuldhulpMaatje voor Vluchtelingen in Rhenen. We zijn echt net begonnen”, vertelt coördinator Rudolf van Tilborg van Stichting Schuldhulp Rhenen.

Lees verder op de site van het Oranjefonds!.

 

gepubliceerd: 15-07-2017


Geplande certificaat uitreiking Nieuwe Maatjes

Wij hebben een nieuwe groep vrijwilligers die de training van de landelijke vereniging met succes hebben afgerond en zich dus "gecertificeerd SchuldHulp Maatje" mogen noemen.

Op 20 september aanstaande zal Jolanda de Heer, wethouder van de gemeente Rhenen in het Huis van de Gemeente Rhenen, deze uitreiking verzorgen.

 

gepubliceerd: 15-07-2017


Quote coördinator Gerrie Ariesen

"Bij Schuldhulpmaatje kun je in direct contact met de mensen hulp bieden."

Lees in dit interview in De Hank waarom

gepubliceerd: 10-07-2017


29 maart 2017 Certificaat uitreiking Nieuwe Maatjes

Een groep van 4 nieuwe maatjes heeft de training van de landelijke vereniging met succes afgerond. Michel Poot, Dieneke van Lagen, Friso Keulen en Gerrie Ariesen hebben het certificaat behaald.

Jolanda de Heer, wethouder van de gemeente Rhenen heeft de certificaten uitgereikt in het Huis van de Gemeente Rhenen.

 

gepubliceerd: 29-03-2017


Februari 2017 Zelfstandige stichting

Eind 2015 zijn we als onderdeel van de Veendaalse SchuldHulpMaatjes stichting begonnen. Nu een goed jaar later is " Rhenen"  zo ver dat we zelfstandig verder kunnen met een team van eigen coordinatoren en maatjes. 

 

gepubliceerd: 15-03-2017